lundi 28 octobre 2013

ELS ALLOTJAMENTS...


Per a l'allotjament, he escollit la regió sud de Majorque: Migjorn. És una regió tranquil·la que es caracteritza per les seves terres àrides i les seves aigües turqueses (En Trenc i Sa Ràpita per exemple). Aquest indret ens proposa dos tipus d'allotjaments : les cases rurals i els hotels rurals. Pels cases rurals N'hi ha dos que no són molt cares, són molt boniques i molt confortables al meu gust :


_La casa rural a Mallorca Es Puig de Ros d'Alt està rehabilitada amb estil. A la casa rural Puig de Ros d'Alt podrà gaudir de les seves vacances de turisme rural amb total tranquil·litat tot l'any. Disposa de dos confortables salons amb xemeneia, jocs i biblioteca.Hi ha un petit bar és el centre de encontre per compartir impressions entre els hostes i els propietaris. Amb un total de 12 habitacions i suites moblades i decorades amb molt bon gust, totes diferents.
  
_L’hotel rural a Mallorca Sa Bassa Plana entre Llucmajor i Cala , trobem aquesta antiga granja del segle XVIII amb 200 ha de terreny, que ha estat restaurada, combinant sàviament elegància i confort. Proposa més serveis que la casa precedent, com els hotels en general, té: la nevera, la vaixella etc. 
  _Per a un allotjament romàntic, a Mallorca, un hotel rural és classificat primer segons les opinions apostades sobre internet. És situat en La Sierra de Tramuntana a Orient.
Son Palou és una antiga finca del segle XIV, l’hotel rural se situa dalt d'un turó entapissat de verdes pomeres, en un enclavament privilegiat amb boniques vistes sobre la vall d'Orient, a la serra de Tramuntana.
  

mercredi 23 octobre 2013

ELS PAISATGES: PARCS NATURALS DE MALLORCA...

Hem parlat de les muntanyes, ara parlarem dels tres parcs i un parc especial, Arxipèlag de Cabrera

Mondrago Natural Park, Mallorca

  • El parc natural de Mondragó cobreix 785 hectàrees. Parc natural des de 1992, protegeix una rica varietat d’ecosistemes : platges turqueses, costes rocoses, petites dunes, estanys, garrigues mediterrànies... S'hi troben plantacions de roures, dels massisos de ginebrons i dels espais cultivats. A nivell de la fauna, nombroses espècies d'ocells marins viuen als penya-segats. A l'hivern, fan una parada al Parc Naturel de Mondragó durant la seva migració. El parc també és poblat d'altres espècies animals com el conill i la serp de les garrigues.   




  • El parc natural de Sa Dragonera porta el nom de la seva illa principal però comprèn igualment tres altres illots : Pantaleu, l'Illa Mitjana i Els Calafats. La seva superfície total és de 301 hectàrees. La vegetació és de tipus mediterrani. Romanins i brucs recobreix el sòl, mentre que l'olivera salvatge s'eleva cap al cel. El parc natural de Sa Dragonera protegeix igualment grans colónies d'ocells als penya-segats abruptes dels illots.



  •  
  • El parc natural de S'Albufera de Mallorca entre el port d’Alcúdia i Ca'n Picafort s’és trobat la major zona humida de l’illa, S’Albufera, un vast conjunt de terres baixes que ha estat declarat parc natural el 1998. És el primer parc natural protegit dels Balears. Inundada durant la major part del any, aquesta zona té una importància ecològica capital, no només per la presència d’ocells migratoris sinó també per les nombroses espècies vegetals que viuen en aquest entorn.

    jeudi 17 octobre 2013

    VENIR A MALLORCA...

    Des de França:
    És fàcil rendir-se a Palma des de París i nombroses ciutats de província, tot l'any. Els vols són més nombrosos a la primavera i a l'estiu. Compti aproximadament 2 hores per anar a Mallorca per vol directe.

    mardi 15 octobre 2013

    EL CLIMA...

    Temperatures de l'aigua

    Temperatures mitjanes 




    Mallorca és un dels primeres destinacions turístiques europees pel seu clima. De juny a octubre, la temperatura és prop dels 30 graus, la pluja és molt rara a l'estiu. Per refrescar-se, simplement un petit bany (la temperatura del mar és, de mitjana, de 25 graus a l'estiu), o bé la visita de l'interior de les terres on l'aire és més fresc (la Sierra de la Tramuntana culmina a més de 1400 metres). A l'hivern, el termòmetre baixa poques vegades sota 0 graus.

    samedi 12 octobre 2013

    MÉS DETALLS...


    Mallorca mesura 76 km entre el cap de Formentor al nord i el cap dels Ses Salines al sud; i 100km des de la Punta Galinda, a l'oeste, fins a la Punta de Capdepera, a l'est. Mallorca és també un petit arxipèlag del qual els principals illots són Sa Dragonera al sud-est, i Cabrera i Conejera al sud,més o menys sobre la longitud de la Colonia de San Jordi. L'illa compta 554 km de costes molt tallades i tres badies (baies) : Palma al sud-est, Pollença et Alcúdia al nord-est.
    Mallorca és l'illa que posseeix la major varietat de paisatges, amb costes sorrenques i rocoses però sobretot dues serralades muntanyoses de les quals les cims (sommets) culminen, per a la Sierra de Tramuntana, a més de 1 400 metres d'altitud com Puig Major (1 445 metres). La Sierra de Levante ofereix un relleu més modest, les més altes cims no sobresurten més de 500 metres d'altitud. Entre els dos Sierras (Tramuntana i Levante), les principals aglomeracions són instal·lades. La resta de l'espai és dedicat a l'agricultura i i essencialment a l'arboricultura (tarongers, llimoners, figueres...). La planura central es diu Pla, zona central de Mallorca que coneix un clima molt més dolç que el nord.

    LA ILLA DE MALLORCA...







    Mallorca en poques paraules...
    Moneda: Euro (€)
    Balears : Província Espanyola
    Superfície : 3 640 km²
    Capital : Palma de Mallorca
    Estatut : Des de 1982, Comunitat autònoma de les illes Baléares, amb un parlament i una presidència
    Naturalesa del règim : Parlamentari
    Presideixen: José Ramón Bauzá, escollit el 15 de juny de 2011
    Llengües : Espanyol i la llengua de Mallorca (molt prop del català, que es parla també a l'illa)
    Població: 863 000 habitants
    Esperança de Vida : 80, 44 anys