mercredi 23 octobre 2013

ELS PAISATGES: PARCS NATURALS DE MALLORCA...

Hem parlat de les muntanyes, ara parlarem dels tres parcs i un parc especial, Arxipèlag de Cabrera

Mondrago Natural Park, Mallorca

  • El parc natural de Mondragó cobreix 785 hectàrees. Parc natural des de 1992, protegeix una rica varietat d’ecosistemes : platges turqueses, costes rocoses, petites dunes, estanys, garrigues mediterrànies... S'hi troben plantacions de roures, dels massisos de ginebrons i dels espais cultivats. A nivell de la fauna, nombroses espècies d'ocells marins viuen als penya-segats. A l'hivern, fan una parada al Parc Naturel de Mondragó durant la seva migració. El parc també és poblat d'altres espècies animals com el conill i la serp de les garrigues.   




  • El parc natural de Sa Dragonera porta el nom de la seva illa principal però comprèn igualment tres altres illots : Pantaleu, l'Illa Mitjana i Els Calafats. La seva superfície total és de 301 hectàrees. La vegetació és de tipus mediterrani. Romanins i brucs recobreix el sòl, mentre que l'olivera salvatge s'eleva cap al cel. El parc natural de Sa Dragonera protegeix igualment grans colónies d'ocells als penya-segats abruptes dels illots.



  •  
  • El parc natural de S'Albufera de Mallorca entre el port d’Alcúdia i Ca'n Picafort s’és trobat la major zona humida de l’illa, S’Albufera, un vast conjunt de terres baixes que ha estat declarat parc natural el 1998. És el primer parc natural protegit dels Balears. Inundada durant la major part del any, aquesta zona té una importància ecològica capital, no només per la presència d’ocells migratoris sinó també per les nombroses espècies vegetals que viuen en aquest entorn.


    El parc nacional marítim i terrestre de Cabrera se situa a una hora de vaixell de Mallorca. Hi descobrirà més de 10 000 hectàrees d'illots calcaris i de fons marins estupefaents. A més dels seus recursos naturals, el parc ofereix tresors històrics com un castell del segle XIV i diversos llocs arqueològics.
     Vue du littoral. Parc national de l'archipel de Cabrera



    Aucun commentaire:

    Enregistrer un commentaire